Лятна планинска занималня за деца до 12г.

Тази програма се провежда през лятната ваканция от началото на месец Юни до края на Август и е за запълване свободното време на децата. Планинската ни занималня дава възможност на участниците в нея да се запознаят от близо с важни правила и умения необходими за покоряването на различни върхове, както в планината така и в ежедневието. Заобиколени от прекрасната природа и чистият въздух малките планинари опознават богатствата на природата в компанията на приятели.

Ние от РИН сме убедени,че разнообразието от програми, различни по характер и тематика, обогатяват знанията и уменията на подрастващите. Избрали сме лятната ваканция неслучайно. Целта ни е не просто да запълним свободното време на децата, а да ги възпитаме в отговорно отношение към заобикалящата ги среда. А това е дълъг процес. Природата е нашият дом. Нека не забравяме, че ПОКОЛЕНИЕТО, КОЕТО ВЪЗПИТАВАМЕ (ПРАВИЛНО) ДНЕС, ЩЕ УПРАВЛЯВА (ПРАВИЛНО) УТРЕ!
Заниманията всяка седмица са с различна тематика, но общото между тях е, че тя е подчинена на спорт, екологично възпитание, творчество,занаяти и фолклор. Повечето дейности се провеждат сред природата, предвидени са преходи за по-големите и разходки за по-малките. Целта е те да бъдат запознати с основните правила за подготовка, организиране и провеждане на туристически преходи, необходима екипировка, вещи, работа с туристическа карта, познаване на маркировките, правила за безопасност и оказване на първа помощ. Програмите ни са съобразени с възрастовите особености на децата и техните интереси.

Ние от РИН сме убедени,че  разнообразието от програми, различни по характер и тематика, обогатяват знанията и уменията на подрастващите. Избрали сме лятната ваканция неслучайно. Целта ни е не просто да запълним свободното време на децата, а да ги възпитаме в отговорно отношение към заобикалящата ги среда. А това е дълъг процес. Природата е нашият дом. Нека не забравяме, че ПОКОЛЕНИЕТО, КОЕТО ВЪЗПИТАВАМЕ (ПРАВИЛНО) ДНЕС, ЩЕ УПРАВЛЯВА (ПРАВИЛНО) УТРЕ!
Заниманията всяка седмица са с различна тематика, но общото между тях е, че тя е подчинена на спорт, екологично възпитание, творчество,занаяти и фолклор. Повечето  дейности се провеждат сред природата, предвидени са преходи за по-големите и разходки за по-малките. Целта е те да бъдат запознати с основните правила за подготовка, организиране и провеждане на туристически преходи, необходима екипировка, вещи, работа с туристическа карта, познаване на маркировките, правила за безопасност и оказване на първа помощ. Програмите ни са съобразени с възрастовите особености на децата и техните интереси.

ГРАФИК тематични седмици РИН:
03-07.06.2024 г. / 01-05.07.2024 г. – „Магията на подземните термални морета и Планината“

Проект: Румяна Чальова

17-21.06.2024 г. / 22-26.07.2024 г. – „Загадките на природата – скали, камъни и пещери“

Проект: Анастас Абаджиев

24-28.06.2024 г.- Седмица, посветена на природата и творчеството – Екология – „Хайде заедно да научим как да се грижим за природата, докато творим и играем“  – виж проекта

Проект : Тони Бояджиева

08-12.07.2024 г.- Творческа седмица с РИН-СПОРТ – „На природата с любов – РИН-работилница“

Проект: Тони Бояджиева

СУТРИН: Въжена градина – Практически занимания с въжета

СЛЕДОБЯД: Витоша – Теоретични и практически занимания за безопасност в планината

ЦЯЛ ДЕН: Плаж – Плажен Комплекс Рударци – Забавни и адаптивни игри

СУТРИН: Катерене – Практически и теоретични занимания в зала или учебни скали.

СЛЕДОБЯД: Разпъване на палатка и стрелба с лък.

ЦЯЛ ДЕН: Етно ден – Посещение на обекти или дейности според възрастовите особености на групата

СУТРИН: Езда – Практически и теоретични занимания

СЛЕДОБЯД: Витоша – Разпъване на палатка и барбекю

Цена на дете за 5 дни: 410лв.

Цената включва: програма, 5-дневна застраховка, планински водач, аниматори, транспорт. Второ дете от семейството ползва 20% отстъпка. 5% отстъпка приятели.

Цената не включва: храна и разходи за лични нужди.

За удобство на родителите по желание можем да включим храна- 10лв на дете-таратор,основно ядене, плод и следобедна закуска.

Начин и срок на плащане: б

срокът на плащане е  3-4 дни преди началото на курса.

Детайли за плащане по банков път:

BIC:UBBSBGSF

Разплащателна сметка BGN: BG68UBBS88881000645741

Основание: зелено училище за … (име на дете) и начална дата на програмата. .

 

Общи условия за участие в планинско училище, организирано от РИН-СПОРТ:

 1. На участници, които се откажат от планинско училище, поради заболяване или други причини до 3 работни дни преди началната дата, се възстановява цялата сума.
 2. При отказ от участие в срок по-малко от 3 работни дни или неявяване след започване на курса, се удържат 30% от пакетната цена.
 3. При пропуснати занимания, детето се таксува за дните, които е присъствало по официалната тарифа на РИН и остатъкът от сумата се възстановява.

 

 • РИН-СПОРТ си запазва правото за промяна на цената при непредвидени и независещи от тях причини.
Дни един два три четири пет
Цена  120 лв.  205 лв.  285 лв.  355 лв. 410 лв.
 • Цената включва услугите посочени в прогромата.
 • Цените НЕ включват входни такси и разходи от личен характер.
 • Сутрин децата трябва да са закусили!
  !!! Примерен обяд приготвен от вкъщи в кутии- сандвичи, плод, десерт, термос с вода и др.
 • По желание на родителите можем да включим топъл обяд и следобедна закуска- 10лв. на ден/супа,основно,плод и следобедна закуска/с любезното съдействие на хотел-ресторант „Чаирите“,които се грижат за това.
 • При отсъствия само по основателни причини,когато клиентът е уведомил предварително се възстановява 50% от оставащата сума или в рамките на 2 седмици от края на пакета се взимат пропуснатите занимания.

Отстъпки


5% отстъпка „приятели“ – групово записване за 2 или повече деца.

7% отстъпка всяко следващо записване в рамкиете на сезона за нови клиенти.

10% отстъпка за редовни клиенти – записани 3 или повече записвания през сезона.

20% отстъпка за второ дете – брат или сестра.

Спирки


Необходима екипировка и вещи за планината и града


ОБЛЕКЛО ПЛАНИНА- Сезонен анцуг,тениска, високи чорапи покриващи глезените,сезонни планински обувки,шапка според сезона и времето по преценка на родителите.
РАНИЦА- Сезонно яке,термос с вода или нечупливи шише с чаша за многократна употреба,блуза с дълъг ръкав,елек,резервни вещи за преобуване и обличане при намокряне/чорапи,маратонки,долнище,бельо/,при по-влажно време –дъждобран и гумени ботуши.

Облекло за града и плажа – Тениска, къси панталони, чорапи, сандали, шапка за слънце, раница с вещи според програмата и други вещи по преценка на родителите.

Минимална /максимална бройка на участниците – 16 /20 деца.

При извънредна епидемична обстановка се изисква спазването на някои противоепидемични правила:
-максималната бройка деца ,с която бихме могли да работим е 10,12 в група. При засилен интерес от страна на родителите,имаме възможност за разделяне на децата на повече групи с инструктор,а при лоши атмосферни условия имаме възможност за разделяне на групите в отделни помещения. При посещения на музеи и други обекти на закрито, групите ще се движат на смени.
-при предварително записване,задължително се изисква Декларация за взаимно информирано съгласие и споделена отговорност.
-При събиране на децата сутрин,привантивно ще се мери температурата и при на личие на температура над 37,4 градуса,децата ще се връщат.
-Задължителни стават и част от необходимите вещи-лично дезинфекционно средство за ръце,маска или шал,само за закрити помещения и транспорт.

Записване


Записването става на телефона даден за контакт или онлайн и важи само след обратно потвърждение от наша страна.

Обадете ни се или ни пишете:


Румяна Чальова – СКИ И ТУРИЗЪМ

[email protected]
GSM: 0887321129 – до 18 часа

Записването през електронната форма важи само след обратно потвърждение от наша страна!