Планинско училище

Програма за организирани групи от детски градини 4-6г.

Тази програма се провежда през лятната ваканция от началото на месец Юни до края на Август и е за запълване свободното време на децата. Планинската ни занималня дава възможност на участниците в нея да се запознаят от близо с важни правила и умения необходими за покоряването на различни върхове, както в планината така и в ежедневието. Заобиколени от прекрасната природа и чистият въздух малките планинари опознават богатствата на природата в компанията на приятели.

Ние от РИН-СПОРТ сме напълно убедени в ползата за децата от взаимодействието с природата, опознаването на животинския и растителния свят, от запознаването със знакови исторически и културни обекти. Затова те, заедно с игрите на открито, задължително присъстват в програмите ни с образователна и развлекателна насоченост, които в съчетание със спортни дейности и игри допринасят за тяхното емоционално, културно и физическо ограмотяване и обогатяване.

Ценим всяка прекарана минута сред природата, затова дори и в лошо време играем на открито. По този начин учим нещата в реални условия.

Програмата, която Ви предлагаме,  се провежда в Природен парк „Витоша” и в близки до София обекти. Когато времето е неподходящо за занимания на открито, ние ги заменяме с културни, исторически обекти или спортни зали.

Сутрин децата трябва да са закусили! Tръгваме от учебното заведение в 8.30-9.00 часа и се прибираме в 16.00-16.30 часа. Почиваме за вкусен обяд от 12.00ч до 13.00ч. Обяда се приготвя от родителите или учебното заведение , като предлагаме вариант за топло обедно меню и следобедна закуска срещу допълнително заплащане.

 1. ден  Посещение в Ботаническа градина „Борика“ – с.Борика, община Ихтиман.

Описание: Този ден ще посветим на хармонията и красотата, дарени от Майката природа. В ботаническата градина ще се запознаем и насладим на цветовете и аромата на над 600 растения от пет континента, които са свидетелство за разнообразието и богатството на нашата планета. Ще разговаряме за хармонията между света на растенията и този на човека , ще научим любопитни факти за живота на пчелите, ще гледаме интересна мултимедийна прожекция, подготвена за нас.

Обядът ще бъде в близост до ботаническата градина в боровата гора до параклис „Св. Петка“. Следобед ще научим повече за мястото и ще играем до насита.

 

 1. ден Екопътека с. Железница

Описание:  Вторият е определен за туристическа разходка,  по време на която децата ще научат основни правила за безопасност в планината. Подготовка преди излет сред природата – подходящо облекло и обувки, необходими вещи, маршрут и маркировка. По време на похода ще говорим за билки, гъби, цветя, храсти и дървесни видове; каква трябва да е реакцията при среща с горски обитатели. Ще разпъваме и събираме палатка, ще се научим как да се ориентираме в гората чрез адаптирани игри на живописна поляна до река Ведена.

 1. ден Посещение на Конна база „ Плана кон“ в Плана планина   

Описание:Конна база Плана Кон е скътана в сърцето на планината Плана. Разположена в долината на р. Плащица е заобиколена от девствени лесове ,безбройни живописни поляни,ливади и горски пътища. В този ден ще пояздим кротки породисти кончета и ще играем до насита, сред живописна гледка. Ще прекараме незабравим ден в планината,изпълнен с много динамика ,езда,разходки и игри сред чистия въздух, слънце и вкусна храна.

4. ден Зоокът „Алис“, с. Лесковец, общ. Перник

Описание: Това прекрасно място е сгушено в края на селото сред тучна ливада и борова гора, ще бъде огласено от щастлив детски смях, защото срещата с животни доставя неописуемо удоволствие за децата. В тази малка ферма те ще видят черни лебеди, австралийско ему, щраус, кенгуру албиност, лопатари и муфлони; ще прегърнат симпатични алпака. После ще се отправим към близката борова гора, където ще си направим пикник, а после ще се отдадем на весели игри.

 1. ден Правила за опазване на природата. Пикник на Витоша

   

            Описание: Отговорното отношение към природата се формира от ранна възраст. Убедени сме, че добрият пример ще доведе до хармония в междуличностните отношения и в отношението към дома, семейството, близките и приятелите. През последния ден от нашето училище ще направим разходка, за да почистим района, а след това децата сами ще подготвят пикник. Ще говорим за отпадъците в града и в природата, за разделното им събиране и оползотворяване и какви добри практики можем да приложим в домашни условия. Защото поколението, което възпитаваме днес, ще ни управлява утре.

Цена на дете за 5 дни: 410лв и е валидна при група от минимум 15 деца

Цената включва: Програма, Застраховка, Планински водач, Аниматор, Транспорт.
– 5% отстъпка Приятели и организирани групи.
– Второ дете от семейството ползва 20% отстъпка.
Цената не включва: храна и разходи за лични нужди.

Начин и срок на плащане:
срокът на плащане е 3-4 дни преди началото на курса.
Детайли за плащане по банков път:
BIC : UBBSBGSF
Разплащателна сметка BGN: BG68UBBS88881000645741
Основание: Вид услуга, Име,начална дата на пакета.

Общи условия за участие, организирано от ”РИН-СПОРТ“:
1. На участници, които се откажат от планинско училище, поради заболяване или други причини до 3 работни дни преди началната дата, се възстановява цялата сума.
2. При отказ от участие в срок по-малко от 3 работни дни или неявяване след започване на курса се удържат 30 % от пакетната цена.
3. При пропуснати занимания детето се таксува за дните,които е присъствало по официалната тарифа на РИН и остатъка от сумата се възстановява.

• При промяна на цената за транспорт, ски училището си запазва правото на промяна на цената.
Прилагаме:
• Декларация за двустранно информирано съгласие за родителител.
• Договор за предоставяне на услуга.

Задължителна лична екипировка
• ОБЛЕКЛО ЗА ПЛАНИНА – Сезонен анцуг, тениска, високи чорапи покриващи глезените, сезонни планински обувки, шапка според сезона и времето по преценка на родителите.
• РАНИЦА – Яке, вода в нечупливо шише, блуза с дълъг ръкав, елек, резервни вещи за преобуване и обличане при намокряне/чорапи, маратонки, долнище, бельо/, при по-влажно време – дъждобран и гумени ботуши.

Дни един два три четири пет
Цена  120 лв.  205 лв.  285 лв.  355 лв. 410 лв.
 • Цената включва услугите посочени в прогромата.
 • Цените НЕ включват входни такси и разходи от личен характер.
 • Сутрин децата трябва да са закусили!
  !!! Примерен обяд приготвен от вкъщи в кутии- сандвичи, плод, десерт, термос с вода и др.
 • По желание на родителите можем да включим топъл обяд и следобедна закуска- 10лв. на ден/супа,основно,плод и следобедна закуска/с любезното съдействие на хотел-ресторант „Чаирите“,които се грижат за това.
 • При отсъствия само по основателни причини,когато клиентът е уведомил предварително се възстановява 50% от оставащата сума или в рамките на 2 седмици от края на пакета се взимат пропуснатите занимания.

Отстъпки


5% отстъпка „приятели“ – групово записване за 2 или повече деца.

7% отстъпка всяко следващо записване в рамкиете на сезона за нови клиенти.

10% отстъпка за редовни клиенти – записани 3 или повече записвания през сезона.

20% отстъпка за второ дете – брат или сестра.

Спирки


Необходима екипировка и вещи за планината и града


ОБЛЕКЛО ПЛАНИНА- Сезонен анцуг,тениска, високи чорапи покриващи глезените,сезонни планински обувки,шапка според сезона и времето по преценка на родителите.
РАНИЦА- Сезонно яке,термос с вода или нечупливи шише с чаша за многократна употреба,блуза с дълъг ръкав,елек,резервни вещи за преобуване и обличане при намокряне/чорапи,маратонки,долнище,бельо/,при по-влажно време –дъждобран и гумени ботуши.

Облекло за града и плажа – Тениска, къси панталони, чорапи, сандали, шапка за слънце, раница с вещи според програмата и други вещи по преценка на родителите.

Минимална /максимална бройка на участниците – 16 /20 деца.

При извънредна епидемична обстановка се изисква спазването на някои противоепидемични правила:
-максималната бройка деца ,с която бихме могли да работим е 10,12 в група. При засилен интерес от страна на родителите,имаме възможност за разделяне на децата на повече групи с инструктор,а при лоши атмосферни условия имаме възможност за разделяне на групите в отделни помещения. При посещения на музеи и други обекти на закрито, групите ще се движат на смени.
-при предварително записване,задължително се изисква Декларация за взаимно информирано съгласие и споделена отговорност.
-При събиране на децата сутрин,привантивно ще се мери температурата и при на личие на температура над 37,4 градуса,децата ще се връщат.
-Задължителни стават и част от необходимите вещи-лично дезинфекционно средство за ръце,маска или шал,само за закрити помещения и транспорт.

Записване


Записването става на телефона даден за контакт или онлайн и важи само след обратно потвърждение от наша страна.

Обадете ни се или ни пишете:


Румяна Чальова – СКИ И ТУРИЗЪМ

[email protected]
GSM: 0887321129 – до 18 часа

Записването през електронната форма важи само след обратно потвърждение от наша страна!

ГалерияВижте всички снимки от галерията ни за Планинско училище ТУК>>