Планинско училище

Уикенд варианти Пролет-Есен

Програмите за разлчините възрастови групи са с учебна насоченост и включват основни правила за безопастност в природата и елементи за оцеляване в екстремни условия за по-големите. Планинските ни приключения дават възможност на участниците в тях да се запознаят от близо с важни правила и умения необходими за покоряването на различни върхове, както в планината така и в ежедневието. Заобиколени от прекрасната природа и чистият въздух, порастналите вече планинари опознават богатствата на природата в компанията на приятели.

Уикенд варианти

Събота и Неделя за учениците са дните, когато могат да избягат от еднообразното ежедневие и да се отдадат на весели приключения сред Природата в приятелска среда. Програмите включват живописни ЕКО пътеки, туристически преходи до природни забележителности и обекти.
Обръщаме особено внимание на основните правила за безопасност при планиране на туристически преходи, подходяща екипировка и вещи,правила при оказване на първа помощ на хора в нужда. Избираме различни райони и местности на Витоша и около София и всичко се съобразява с интересите и възрастовите особености на групите.

Ценим всяка прекарана минута сред Природата, затова дори и в лошо време имаме занимания на открито. По този начин учим нещата в реални условия.
Сутрин децата трябва да са закусили. Тръгваме между 8.00ч/9.00ч и се връщаме между 16.00ч/17.00ч.
Почиваме за вкусен обяд от 12.00ч до 13.00ч.
Обяда се приготвя от родителите, като за удобство предлагаме възможност за топло меню и следобедна закуска срещу допълнително заплащане.

Двудневно приключение „С Кончета по еко пътека и вкусен Пикник край с.Железница“.  БЕЗ нощувка!

1. ден
Екопътека с. Железница 

Децата ще научат основни правила за безопасност в планината. Подготовка преди излет сред природата – подходящо облекло и обувки, необходими вещи, маршрут и маркировка. По време на похода ще говорим за билки, гъби, цветя, храсти и дървесни видове; каква трябва да е реакцията при среща с горски обитатели. Ще разпъваме и събираме палатка, ще се научим как да се ориентираме в гората чрез адаптирани игри на живописна поляна до река Ведена.

Правила за опазване на околната среда.  

Пикник.   Описание: Отговорното отношение към природата се формира от ранна възраст. Убедени сме, че добрият пример ще доведе до хармония в междуличностните отношения и в отношението към дома, семейството, близките и приятелите. През този ден от нашето училище ще направим разходка, за да почистим района, а след това децата сами  организират вкусен  пикник.     

2.ден
Посещение на Конна база „ Плана конв Плана планина.

Описание: Конна база Плана Кон е скътана в сърцето на планината Плана.  Разположена в долината на р.  Плащица е заобиколена от девствени лесове ,безбройни живописни поляни,ливади и горски пътища. В този ден ще пояздим кротки породисти кончета и ще играем до насита, сред живописна гледка. Ще прекараме незабравим ден в планината,изпълнен с много динамика ,езда,разходки и игри сред чистия въздух, слънце и вкусна храна.
ЦЕНА : 185лв

Цената включва: транспорт,застраховка,дейности от програмата,водач,аниматор.  Възможност за включване на топло обедно меню 10лв на ден- супа,основно ,плод и следобедна закуска. 

ОБЛЕКЛО ЗА ПЛАНИНА – сезонен анцуг, тениска, високи чорапи покриващи глезените, сезонни планински обувки, шапка според сезона и времето по преценка на родителите.
В РАНИЦАТА – яке, вода в нечупливо шише, блуза с дълъг ръкав, елек, резервни вещи за преобуване и обличане при намокряне/чорапи, маратонки, долнище, бельо/, при по-влажно време – дъждобран и гумени ботуши.

Алпийско катерене – запознаване с алпиййска екипировка, алпийски възли, практически занимания.

Практически и теоретични занимания в зала или на учебни скали.

Планинско колездене по предварително избран маршрут. Безопастност при практикуване на планински спортове в летни условия.

ГалерияВижте всички снимки от галерията ни за Планинско училище ТУК>>

Отстъпки


5% отстъпка „приятели“ – групово записване за 2 или повече деца.

7% отстъпка всяко следващо записване в рамкиете на сезона за нови клиенти.

10% отстъпка за редовни клиенти – записани 3 или повече записвания през сезона.

20% отстъпка за второ дете – брат или сестра.

Детайли, облекло, екипировка


ОБЛЕКЛО ЗА ПЛАНИНА – Сезонен анцуг, тениска, високи чорапи покриващи глезените, сезонни планински обувки, шапка според сезона и времето по преценка на родителите.

РАНИЦА – Яке, вода в нечупливо шише, блуза с дълъг ръкав, елек, резервни вещи за преобуване и обличане при намокряне/чорапи, маратонки, долнище, бельо/, при по-влажно време – дъждобран и гумени ботуши.

ПРОПУСНАТИ ДНИ  се взимат до 2 седмици от края на сключения пакет или се възстановява до 50% от оставащата сума само, ако клиентът уведоми предварително.

СУТРИН ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА СА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАКУСИЛИ

Цени за Планинска занималня за деца до 12г.

Дни един два три четири пет
Цена  120 лв.  205 лв.  285 лв.  355 лв. 410 лв.
 • Цената включва услугите посочени в прогромата.
 • Цените НЕ включват входни такси и разходи от личен характер.
 • Сутрин децата трябва да са закусили!
  !!! Примерен обяд приготвен от вкъщи в кутии- сандвичи, плод, десерт, термос с вода и др.
 • По желание на родителите можем да включим топъл обяд и следобедна закуска- 10лв. на ден/супа,основно,плод и следобедна закуска/с любезното съдействие на хотел-ресторант „Чаирите“,които се грижат за това.
 • При отсъствия само по основателни причини,когато клиентът е уведомил предварително се възстановява 50% от оставащата сума или в рамките на 2 седмици от края на пакета се взимат пропуснатите занимания.

Цени за Планински приключения за тийнейджъри 13+

Дни един два три четири пет
Цена  120 лв.  205 лв.  285 лв.  355 лв. 410 лв.

Цената включва:

 • Професионални водачи и инструктори, Транспорт, планинска застраховка, бивачно оборудване, специализирани консумативи, каяк обучение, алпийско оборудване.
 • Услугите посочени в прогромата.
 • Сутрин децата трябва да са закусили!
  !!! Примерен обяд приготвен от вкъщи в кутии- сандвичи, плод, десерт, термос с вода и др.
 • По желание на родителите можем да включим топъл обяд и следобедна закуска- 10лв. на ден/супа,основно,плод и следобедна закуска/с любезното съдействие на хотел-ресторант „Чаирите“,които се грижат за това.
 • При отсъствия само по основателни причини,когато клиентът е уведомил предварително се възстановява 50% от оставащата сума или в рамките на 2 седмици от края на пакета се взимат пропуснатите занимания.

Цената не включва: Лична екипировка, къмпинг посуда, лични разходи.

Цена за уикенд програма според избора на вариант за ден:

Вариант 1 2 3 4
Цена 80 лв. 80 лв. 80 лв. 80 лв.

Цената включва:

Професионални водачи и инструктори, Транспорт, планинска застраховка, бивачно оборудване, специализирани консумативи, алпийско оборудване.

Спирки


Записване


Записването става на телефона даден за контакт или онлайн и важи само след обратно потвърждение от наша страна.

Обадете ни се или ни пишете:


Румяна Чальова – СКИ И ТУРИЗЪМ

[email protected]
GSM: 0887321129 – до 18 часа

Записването през електронната форма важи само след обратно потвърждение от наша страна!