Планинска занималня
03-07.06.2024 г. / 01-05.07.2024 г.

Магията на Водата и Планината

Магията на Водата и Планината

Заниманията всяка седмица са с различна тематика, но общото между тях е, че тя е подчинена на спорт, екологично възпитание, творчество,занаяти и фолклор. Повечето дейности се провеждат сред природата, предвидени са преходи за по-големите и разходки за по-малките. Целта е те да бъдат запознати с основните правила за подготовка, организиране и провеждане на туристически преходи, необходима екипировка, вещи, работа с туристическа карта, познаване на маркировките, правила за безопасност и оказване на първа помощ. Програмите ни са съобразени с възрастовите особености на децата и техните интереси.

Ден 1 Зона Каяк Панчарево.

Ден 1 Зона Каяк Панчарево.

Описание: Водните спортове са един прекрасен начин за изграждане и укрепване на тялото сред природата. Гребането на каяк спомага за развитието на двигателната култура на децата и тяхната координация. Освен че е полезно е доста забавно. Обучението се състои от две части – теоретична и практическа.
Чудесна възможност децата да бъдат активни и да се забавляват сред природата.
Не е нужно детето да може да плува .
Всички деца гребат задължително със спасителни жилетки.
За безопасността на малчуганите се грижат опитни инструктори от Зона Каяк

Ден 2 Туристическа разходка по еко пътека.

Описание: Вторият е определен за туристическа разходка, по време на която децата ще научат основни правила за безопасност в планината. Подготовка преди излет сред природата – подходящо облекло и обувки, необходими вещи, маршрут и маркировка.
По време на похода ще говорим за билки, гъби, цветя, храсти и дървесни видове; каква трябва да е реакцията при среща с горски обитатели. Ще разпъваме и събираме палатка, ще се научим как да се ориентираме в гората чрез адаптирани игри.

Ден 3 Посещение на Конна база „Плана кон“ в Плана планина.

Ден 3 Посещение на Конна база „Плана кон“ в Плана планина.

Описание: Конна база Плана Кон е скътана в сърцето на планината Плана. Разположена в долината на р. Плащица е заобиколена от девствени лесове ,безбройни живописни поляни,ливади и горски пътища. В този ден ще пояздим кротки породисти кончета и ще играем до насита, сред живописна гледка. Ще прекараме незабравим ден в планината,изпълнен с много динамика ,езда,разходки и игри сред чистия въздух, слънце и вкусна храна.

Ден 4 Магията на подземните термални морета.

Описание: Няма нищо по-хубаво след натоварената седмица  да се  разпусне в топлите води на минералния басейн. А предимствата са много: за разлика от обикновените басейни, минералните не съдържат вредни химикали за пречистване на водата, минералите проникват по естествен път през кожата, за да възстановят баланса на клетъчно ниво, оказват благотворно въздействие върху редица органи и системи в организма. Водния парк „Котвата“ в Сапарева Баня съчетава екологично чистата природна среда и великолепните условия за планински туризъм. Детските басейни привличат с оригиналната си форма и разделението си на две дълбочини в зависимост от възрастта на децата.

Ден 5 Правила за опазване на природата. Пикник на Витоша.

Ден 5 Правила за опазване на природата. Пикник на Витоша.

Описание: Отговорното отношение към природата се формира от ранна възраст. Убедени сме, че добрият пример ще доведе до хармония в междуличностните отношения и в отношението към дома, семейството, близките и приятелите. През последния ден от нашето училище ще направим разходка, за да почистим района, а след това децата сами ще подготвят пикник. Ще говорим за отпадъците в града и в природата, за разделното им събиране и оползотворяване и какви добри практики можем да приложим в домашни условия. Защото поколението, което възпитаваме днес, ще ни управлява утре.

Цена на дете за 5 дни: 410лв

Цената включва: програма, 5-дневна застраховка, планински водач, аниматори, транспорт. Второ дете от семейството ползва 20% отстъпка. 5% отстъпка приятели.

Цената не включва: храна и разходи за лични нужди.

За удобство на родителите по желание можем да включим храна – 10лв на дете – таратор, основно ядене, плод и следобедна закуска.

Начин и срок на плащане: срокът на плащане е 3-4 дни преди началото на курса.

Детайли за плащане по банков път:

BIC : UBBSBGSF

Разплащателна сметка BGN: BG68UBBS88881000645741

Основание: зелено училище за … (име на дете) и начална дата на програмата. .

Общи условия за участие в планинска занималня, организирана от РИН-СПОРТ:

  1. На участници, които се откажат от планинска занималня, поради заболяване или други причини до 3 работни дни преди началната дата, се възстановява цялата сума.
  2. При отказ от участие в срок по-малко от 3 работни дни или неявяване след започване на курса, се удържат 30% от пакетната цена.
  3. При пропуснати занимания, детето се таксува за дните, които е присъствало по официалната тарифа на РИН и остатъкът от сумата се възстановява.
  • РИН-СПОРТ си запазва правото за промяна на цената при непредвидени и независещи от тях причини.

ДОКУМЕНТИ:

Задължителна лична екипировка

  • ОБЛЕКЛО ЗА ПЛАНИНА – сезонен анцуг, тениска, високи чорапи покриващи глезените, сезонни планински обувки, шапка според сезона и времето по преценка на родителите.
  • В РАНИЦАТА – яке, вода в нечупливо шише, блуза с дълъг ръкав, елек, резервни вещи за преобуване и обличане при намокряне/чорапи, маратонки, долнище, бельо/, при по-влажно време – дъждобран и гумени ботуши.