Пролетна ваканция – Заместваща програма при липса на сняг

Ваканциите са времето ,когато децата имат възможност да се откъснат от замърсената и енообразна градска среда,за да се насладят на непознати за тях природни,исторически и културни забележителности в компанията на свои приятели. Като разнообразна,цветна палитра в нашата седмична програма сме включили много изненади и приключения.

Цена на лагера: 420лв

5% отстъпка Приятели.
20% отстъпка за брат или сестра.
Цената включва: Транспорт, Водач, Аниматор, такси и входове,беседи включени в програмата,застраховка.
Цената не включва: храна и лични разходи.
Възможност за дневно меню: 10лв на ден на дете- таратор,основно ядене,плод и следобедна закуска. !!!Само за Ден 1 – сух пакет .

През седмицата ще акцентираме върху: Основни правила за безопасност, ориентиране, социални взаимоотношения, комуникация, взаимопомощ, поемане на отговорности под игрова форма и не на последно място с голямо настроение.

Ден 1 Еко Пътека „Лозенска планина“ с. Лозен- в.з. – Долни Пасарел.

Описание: Тръгвайки от Долни Лозен се насочваме по горска пътека към Лозенски Манастир „Св. Спас“,където пред нас се разкрива прекрасна панорамна гледка към част от Софийското равно поле и прелестните върхове на най-дългата планинска верига в България Стара планина. По време на кратката ни почивка,докато правим вкусна, късна закуска ще научим интересни исторически подробности за манастира. Продължаваме нашето пътешествие следвайки червената маркировка и наслаждавайки се на гледката към нашата любима Витоша се насочваме към третият по височина в Лозенска планина връх Половрак. Правим кратки почивки ,преминавайки край обекти свързани с исторически разкази и сказания преди да се изкачим на върха,където спирайки дъха ни се отдаваме на красива панорамна гледка към Плана, Рила,Верила и Витоша. Продължаваме със спускане по южните склонове, криволичейки ту из горички, ту край поляни, достигайки първите къщи на вилна зона Долни Пасарел. Покрай пътеката в гората започва да се вие малка рекичка,където по-надолу ни спира табела, край Мемориала на българския летец капитан Димитър Списаревски,който по време на бомбандировките над София проявява смелост да се вреже във вражески самолет и отломките на самолета му падат точно на това място.
След кратка почит към подвига на героя се отправяме към края на нашето пътешествие. Правим кратък, закъснял обяд с весели игри и забавления преди да се приберем отново в София.

Ден 2 Посещение в Ботаническа градина „Борика“ с.Борика.

Описание: През този ден ще се отдадем на хармонията на природата,където ще се запознаем с растителни видове от 5 Континента. Тези растения разказват историята на нашата планета. Ще се запознаем с животът в хармония между света на растенията и този на човека чрез тематична беседа. Освен това ще научим любопитни факти за света на Пчелите. През този ден ще присъстваме и на интересна мултимедийна прожекция,която са подготвили за нас.

Ден 3 Посещение на Конна база „ Мечата стъпка“ Плана планина.

Описание: Разположена почти на границата на Плана планина и Витоша ще гостуваме на конна база „Мечата стъпка“,където ще се насладим на разходка с Кон, сред живописна гледка. Ще прекараме незабравим ден в планината,изпълнен с много динамика ,езда,разходки и игри сред чистия въздух, слънце и вкусна храна.

Ден 4 Зоокът „Алис“ с. Лесковец.

Описание: Това прекрасно място сгушено в края на с. Лесковец се намира близо до гр Перник. Опианени от аромата на борова гора и долавяйки детски смях се насочваме да изживеем поредната незабравима емоция от срещата ни с различни животни. Ще започнем с пернатите черни лебеди, австралийско ему,щтрауси и други. Ще видим кенгуру албинос,лопатари,муфлони.
Можем да прегърнем алпака и много други изненади. Мястото,където живеят животните е прецизно обгрижвано и е създадена възможността да ги докоснем,нахраним и порадваме отблизо.

Ден 5 Въжен град „Рилко“- Туристическа градина, гр. Самоков.

Описание:
В този ден от нашето седмично приключение ще се разходим в Парк „Туристическа
градина“,където ще научим интересни факти от създаването и нейните основатели. В
парака има засадени 12 прекрасни дървета от Лиственица,които са внесени за първи път от лесничеят чех- Милде,директор на първото Горско училище.
По време на разходката ни по криволичещите алеи на парка ще се насладим на прекрасната природа,семплите мостчета над река Бистрица,след което ще се насочим към въжен град „Рилко“,за да се отдадем на игри и забавления с въжета.

Ден 5 Пикник и Работилничка РИН, база РИН-СПОРТ, Ветровала-Витоша.

Описание: Като край на прекрасната седмица наситена с приключения и емоции в компанията на новите си приятели ще закрием седмицата с вкусен пикник,който децата ще организират сами.
По време на деня ще направим обобщение на всичко научено през изиминалите дни. В деня сме включили приложни дейности,като работа с глина,апликиране с природни материали и изработване на горски рамки за спомен от прекрасната седмица с РИН.