Езикови лагери с тематична насоченост

КаледоРинКидс е летен лагер с изучаване на английски език

С любезното съдействие на Шотландски културен център и Каледонско училище

Програмата на КаледоРинКидс включва 1 час английски език дневно, които се провеждат на базата на комуникативния метод, сутрин или следобед, в класната стая или навън сред природата.

КаледоРинКидс е за всички деца на възраст между 7 и 12 години.

Обучението се извършва от висококвалифицирани преподаватели с роден език английски за деца ниво А1+ и нагоре.

За деца нива Starter, A0 и А1 занятията се провеждат от преподавател, говорещ и български език.

През лятото обучението по английски на децата е фокусирано върху подобряването на комуникационните умения, като целта е не само да разбират езика, а и да бъдат способни да реагират спонтанно и да провеждат разговор. Граматиката се поднася по начин, който допълва основната цел на обучението.

Програмата на лагера  включва игрови елементи в мотивираща среда.  Процеса дава възможност на участниците в него да се запознаят отблизо с важни правила и умения необходими за покоряването на различни върхове, както в живота така и в ежедневието. Заобиколени от приятели,участниците опознават също богатствата на природата,историята и традициите.

Езиковите лагери се провеждат на различни места с опознавателна цел и са със спортна, етнографска или планинска насоченост.


 1. Райковата къща

Райкова къща е образец на възрожденската тревненска архитектура.

Нашето предложение: След разглеждане на експозицията групата се разделя на четири по интереси: тъкане на малък стан, апликация на традиционна женска носия и градско облекло, оцветяване на традиционна носия и градско облекло и ретро фото ателие.

 1. Старото (Славейково) школо

Построено в периода 1836-1839 г., то е едно от първите светски училища в България. Открито е като взаимно училище през есента на 1839 г. През 1849 г. тревненци канят за учител Петко Славейков, който открива и класно училище в тази сграда и въвежда изучаването на музика, рисуване, часове по физическо възпитание.

Нашето предложение: След разглеждане на експозицията – обучение по дърворезба: заготовка – лъжица, талерка или кутия. Музеят предлага също и демонстрации на дърворезба.

Настаняване: хотел Бръшлян,гр. Трявна.


1.Обучение Английски език

2. обучение по плуване

3. Музей на Родопския карст – Чепеларе – вмъква се в програмата в зависимост от седмичната заетост на групите.

Музеят на родопския карст в Чепеларе съществува от 1980 г. Това е  единственият подобен музей на Балканския полуостров.

Експозицията започва с раздел геология. В няколко витрини са показани красиви минерали, характерни за пещерите. Част от сбирката се състои и от минерали, които се намират на повърхността на земята, но са много характерни за района на Родопите – ахати, корунд и други скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Настаняване: хотел Борика,гр. Чепеларе.


 1. Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата

Постоянната изложба на художествените занаяти в троянското село Орешак, учредена през 1971 г., е единствената в страната, която показва уникални предмети, изработени от изтъкнати майстори от всички етнографски райони на България.

Нашето предложение: Беседа и разглеждане на експозицията, след което децата теглят томбола, за да бъдат разделени на групи по дърворезба, пирография, тъкачество и грънчарство. Кратка беседа на майсторите, с помощта на които всеки ученик ще изработи предмет за спомен.

 1. Троянския манастир

Троянският манастир е безспорно най-голямата историческа и културна забележителност на Орешак. Разположен на брега на р. Черни Осъм, той е третият по големина български манастир, основан в края на 16 век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи в манастирската църква.

Нашето предложение: Посещение на манастира, разглеждане на малката експозиция с църковна утвар и скривалището на Левски.

 1. Махала Баба Стана

Махалата е разположена в живописна местност в подножието на планината, под обрасла с гори могила, в малка падина с извори. Възрожденските къщи съжителстват с новия параклис, построен от Джон Бризби – съветник на Елизабет Втора и внук на най-богатия българин Константин Хаджикалчев.

Нашето предложение:  Посещение на махалата основана от вдовица на име Стана, която се заселва в местността от Троян, за да опази дванайсетте си деца – 6 момичета и 6 момчета, от османлиите.

Настаняване: Семеен хотел „Пламена“- Махала баба Стана.


 • ЦЕНА НА ЛАГЕРА 850лв. – цената включва: транспорт,туроператорски пакет, обучение по английски,ръководител на лагера,посещенията дадени в програмата,застраховка.
 • ОТСТЪПКИ
  • 10% отстъпка за 2-ро дете
 • Цената Не включва- пари/ за входове и участие –в обекти , музеи…? / за лични нужди.
 • Необходим багаж и вещи:

Хотел-Панталон,блуза дълъг ръкав 2бр.,тениски 4бр.,чорапи 4бр.,бельо 4бр.,маратонки,чехли,тоалетни принадлежности,книга за четене,аптечка,пари за лични нужди.

Извън хотела- Раничка,сезонно яке, анцуг,тениска,чорапи,сезонни обувки,елек,сезонна шапка,термос за вода,пари за лични нужди.

 • Минимална бройка на участниците за провеждане на лагера-16  деца.
 • Мобилни средства не са за предпочитане!!!

Записване


Записването става на телефона даден за контакт или онлайн и важи само след обратно потвърждение от наша страна.

Обадете ни се или ни пишете:


Румяна Чальова – ОРГАНИЗАТОР

[email protected]
GSM: 0887321129 – до 17 часа

Бранимира Стюарт – Учител по английски

[email protected]

GSM: 0876 155 042 – до 17часа