Двудневен детски приключенски преход в Рила

Двудневен детски приключенски преход в Рила планина с Рин-спорт

Информация: Хижа Вада / Хижа Ловна / Хижа Пионерска

Период:……………………………… 2 дни/ 1 нощувка в х. Ловна.

Транспорт: София-Гюлечица/Паничище-София.

Възрастова група: 9-12г.

Двудневен детски приключенски преход в Рила планина с Рин-спорт

Цена: 195 лв.

  • ЦЕНА НА ПРЕХОДА 195 лв.
  • Цената включва: транспорт,планинска застраховка,планински водач,аниматор,нощувка с вечеря и закуска в хижа Ловна,обяд хижа Пионерска

Програма

ОПИСАНИЕ:

От пътя Говедарци – Мальовица тръгваме по живописна пътека заобиколена от прекрасни иглолистни гори на 1500м надморска височина.

Преминавайки през река Мальовица,Яворова поляна,Урдина река , Студена,Бела вода и долината на Черни Искър,където спираме за почивка,игри и подкрепяне с напитки и храна на хижа Вада,където можем да си купим някоя напитка или лакомства.

След кратката почивка продължаваме нашия преход  по  маршрута, преминавайки различни височинни терени, поточета и блатисти участъци, през река Прав Искар и преди да стигнем до блатистите Брезански ливади по червената маркировка, стигаме да ключов район Тарабата,където се пресичат няколко основни големи и по-малки пътеки в Рила планина.

След блатистите Брезански ливади,малко преди да стигнем крайната ни цел за този ден, хижа Ловна- бивша ловна резиденция на Цар Борис III , преминаваме през една от големите реки в Рила планина-  Джерман , след което  се впускаме в така очакваната почивка и весели игри в уютната хижа и в трепетно очакване си лягаме с вълнение за  предизвикателствата  през следващия ден.

На  сутринта сме предвидили  вкусна закуска, приготвена от гостоприемния ни  домакин Ники с домашно сладко от планински малини, боровинки и топъл билков чай.

Преди да тръгнем  от хижа Ловна можем да закупим за спомен малък сувенир.

Отпочинали и заредени с нови сили,след закуска се отправяме към хижа Пионерска в Паничище. Отново преминаваме през забележителни  природни гледки,рекички и гористи участъци на надморска височина, между 1700м-1600м.

След около 2ч.. преход с кратки почивки, пристигаме на хижа Пионерска,където огладняли от ходенето, сядаме да обядваме топла чорбица с кюфтенце.

По програма докато чакаме транспорта да ни вземе и отпътуваме към София, имаме кратка викторина с награди върху информацията от изминалите 2 дни в Рила планина.

Преди отпътуването за последно ще поиграем с новите си приятели ,с които ни свързват вече незабравими спомени и весели моменти през тези два дни и разбира се  в очакване на следващото планирано предизвикателство с РИН-СПОРТ.

Споделете в Социялните мрежи!